Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
3 dl | Vispgrädde | |
1 st | Persilja - färsk | |
350 g | Ryggbiff | |
200 g | Färska champinjoner | |
1 st | Gul lök | |
Från ditt skafferi | ||
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Kalvfond Buljong | |
1 dl | Vatten | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
0,5 msk | Olivolja |
Skär biffen i 1 cm tjocka strimlor. Krydda med salt och peppar.
Skiva champinjonerna, skala och skiva lök och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet på hög värme så att det får en fin stekyta. Tillsätt en klick smör i pannan och låt smöret steka in i köttet. Lyft över köttet på en tallrik.
Tillsätt lite mer smör i pannan och stek champinjoner, lök och vitlök mjuka.
Tillsätt tomatpuré i pannan och låt den fräsa med i ca 1 min. Tillsätt dijonsenap, kalvfond, vinäger och vatten och låt det fräsa samman med champinjoner och lök. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda i ca 10 min tills den blir krämig. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt den stekta biffen i såsen och låt den sjuda med i ca 1 min. Tillsätt finhackad persilja i stroganoffen och servera med valfritt tillbehör som t. ex. kokt potatis eller ris.
Bild:
Nurlan Emir
2 Ryggbiff 200g Smak av Gotland
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko