Shakshuka med harissa och kikärtor
Mari Bergman

Shakshuka med harissa och kikärtor

30 minEnkelt
162,60 kr
4 portioner22,84 kr per portion
En smakrik vegetarisk rätt som är lika lättlagad som god. Perfekt som lunch eller middag.</br></br> Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,36

1 mskOlivolja
1 mskBalsamvinäger
380 gKikärtor Kokta
390 gKrossade Tomater
1 tskPaprikakrydda
1 stGul lök
1 stRöd Paprika
5 stÄgg
50 gKrasse
1 krmSalt Fint
3 klyftaVitlök Vanlig
1 mskGrönsaksbuljong
1 tskSpiskummin
1 dlVatten
1 mskTomatpuré
2 tskHarissa
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Shakshuka: Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna paprikan. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, paprika och kikärtor ca 2 min. Tillsätt paprikapulver och spiskummin och fräs i ytterligare 1 min. Tillsätt harissa och tomatpuré och fräs i ytterligare 1 min.

4

Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, grönsaksbuljong och balsamvinäger. Låt såsen puttra i 10 min. Smaka av med salt.

5

Gör 5 “hål” i såsen med en sked och knäck i äggen. Sätt in shakshukan i ugnen i ca 10 min. Klipp krasse över shakshukan och servera gärna med ett gott bröd.

Näringsvärde: 456 kcal, 23 g protein, 14 g fett, 54 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir