Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Balsamvinäger | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
390 g | Krossade Tomater | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Röd Paprika | |
5 st | Ägg | |
50 g | Krasse | |
1 krm | Salt | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 dl | Vatten | |
1 msk | Tomatpuré | |
2 tsk | Harissa |
Värm ugnen till 175 grader.
Shakshuka: Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna paprikan. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, paprika och kikärtor ca 2 min. Tillsätt paprikapulver och spiskummin och fräs i ytterligare 1 min. Tillsätt harissa och tomatpuré och fräs i ytterligare 1 min.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, grönsaksbuljong och balsamvinäger. Låt såsen puttra i 10 min. Smaka av med salt.
Gör 5 “hål” i såsen med en sked och knäck i äggen. Sätt in shakshukan i ugnen i ca 10 min. Klipp krasse över shakshukan och servera gärna med ett gott bröd.
Näringsvärde: 456 kcal, 23 g protein, 14 g fett, 54 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Balsamvinäger Extra Lagrad Zeta
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt