Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Raita | ||
1 st | Mynta - färsk | |
1 krm | Salt Fint | |
1 msk | Vatten | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gurka | |
1 krm | Spiskummin | |
1 st | Salladslök | |
Tillbehör | ||
1 st | Salladslök | |
70 g | Färsk bladspenat | |
400 g | Basmatiris | |
260 g | Naanbröd | |
Blomkål | ||
1,5 msk | Kryddmix Tandori | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 st | Blomkål | |
50 g | Smör |
Värm ugnen till 200 grader.
Blomkål: Dela blomkålen i två halvor och lägg halvorna i en ugnsfast form.
Blanda smöret med tandoorikrydda och flingsalt. Smörj in blomkålen med kryddsmöret ordentligt runt om. Rosta blomkålen i ugnen i ca 40 min.
Raita: Blanda yoghurt med vatten i en skål.
Halvera gurkan och gröp ur det vattniga med en sked. Tärna gurkan smått, strimla salladslöken (strimla även salladslök till toppingen) och finhacka myntan.
Tillsätt grönsakerna till yoghurten och krydda med spiskummin. Smaka av raitan med salt och peppar och ställ kallt till servering.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Värm naanbröden i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
Ta ut blomkålen ur ugnen och dela halvorna i två så att du får fyra bitar.
Lägg upp spenaten på tallrikar och fördela blomkålen över. Strö över salladslök och servera med nykokt ris, raita och varmt naanbröd.
Näringsvärde: 592 kcal, 17 g protein, 19 g fett, 88 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Naanbröd Mini 260g 4-p Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla