Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
4 krm | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
400 g | Laxfilé Fryst | |
1 msk | Olivolja | |
Pasta | ||
1 msk | Olivolja | |
50 g | Parmesanost | |
400 g | Pappardelle | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
3 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Persilja - färsk | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig |
Pasta: Koka upp saltat vatten till pastan.
Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök och chiliflakes på låg värme. Tillsätt tomatpuré och stek i 2-3 min. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda på låg värme.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Lax: Skär laxen i kuber. Salta och peppra efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på medelhög värme i ca 1-2 min på varje sida.
Pasta: Tillsätt 0,5 dl pastavatten i såsen och låt såsen puttra ytterligare i 2 min. Smaka av såsen med salt och peppar.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i såsen. Vänd runt pastan i såsen.
Finriv parmesanosten och finhacka persiljan och vänd ner i pastan. Toppa pastan med de stekta laxkuberna. Klart att servera!
Bild:
Roland Persson
1 Svartpeppar Grovmalen 65g Santa Maria
1 Olivolja Spanien Extra Jungfru EKO 500ml Garant Eko
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria