Gå vidare till huvudinnehåll
Krispig lax med krämig papardelle
Mari Bergman

Krispig lax med krämig papardelle

20 minEnkelt
241,85 kr
4 portioner40,06 kr per portion
Vardagslyxa med lax. Njut av en enkel och snabblagad pasta som har det där lilla extra. Chili och parmesan lyfter fram laxens smaker och ger samtidigt lite extra sting. Det här receptet finns publicerat i Mathem magasin nr 3. Läs hela magasinet här.

Lax
4 krmSalt
2 krmSvartpeppar
400 gLaxfilé Fryst
1 mskOlivolja
Pasta
1 mskOlivolja
50 gParmesanost
400 gPappardelle
0,5 tskChiliflakes
3 mskTomatpuré
1 krmSalt
1,5 dlVatten
1 krmSvartpeppar
1 stPersilja - färsk
2 dlVispgrädde
1 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Pasta: Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök och chiliflakes på låg värme. Tillsätt tomatpuré och stek i 2-3 min. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda på låg värme.

3

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4

Lax: Skär laxen i kuber. Salta och peppra efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på medelhög värme i ca 1-2 min på varje sida.

5

Pasta: Tillsätt 0,5 dl pastavatten i såsen och låt såsen puttra ytterligare i 2 min. Smaka av såsen med salt och peppar.

6

Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i såsen. Vänd runt pastan i såsen.

7

Finriv parmesanosten och finhacka persiljan och vänd ner i pastan. Toppa pastan med de stekta laxkuberna. Klart att servera!

Bild:

Roland Persson