Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
200 g | Vanliga morötter | |
250 g | Haricot Verts Fryst | |
4 klyfta | Citron | |
750 g | Potatis Fast | |
Fiskgratäng | ||
2 msk | Vetemjöl | |
1 tsk | Curry | |
0,5 st | Citron | |
500 g | Torskfilé Fryst | |
3 dl | Standardmjölk | |
3 msk | Smör | |
1 st | Vanliga Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Dragon - torkad | |
2 msk | Fiskfond | |
2 dl | Vispgrädde |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen i saltat vatten. (Koka gärna 500 gram extra potatis till recept
Fiskgratäng: Smält smöret i en kastrull och rör ut vetemjölet. Späd med mjölk lite i taget så att det inte klumpar sig. Tillsätt grädde, buljong, curry och dragon. Låt såsen sjuda 5 min.
)
Känn efter så att det inte är några ben i fisken. Salta och peppra efter smak på båda sidor och lägg fisken i en ugnsfast form. Skölj och skiva tomaten tunt och lägg över fisken.
Smaksätt såsen med citronsaft. Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar. Koka morötterna i ca 3-4 min. Tillred bönorna enligt anvisning på förpackningen eller värm dem lite lätt tillsammans med morötterna. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål. Skär resten av citronen i klyftor.
Pressa potatisen genom en potatispress om du vill ha pressad potatis till.
Servera fiskgratängen med pressad potatis, morötter, bönor och en citronklyfta.
Näringsvärde: Kcal: 514 Fett: 20 g Protein: 37 g Kolhydrater: 55 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste