Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Strösocker | |
400 g | Färskost Naturell | |
4 dl | Vispgrädde | |
25 g | Smör | |
150 g | Digestive original | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
4 st | Ägg |
Smält smöret, låt svalna lite.
Krossa digestivekexen.
Blanda smör och kexsmulorna, fördela i botten på springformen. Tryck till lite om du önskar en fastare botten.
Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den och vaniljsockret.
Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
Fördela smeten i formen. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 3 tim innan servering.
Servera cheesecaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller andra bär.
Bild:
Kerstin Eriksson
2 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla