Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatisgratäng | ||
50 g | Riven Gratängost | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Kycklingfond | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
800 g | Potatis | |
1 st | Bakplåtspapper | |
3 dl | Standardmjölk | |
1 dl | Vispgrädde | |
Tomatsallad | ||
1 krm | Salt | |
2 tsk | Olivolja | |
0,5 tsk | Basilika - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
250 g | Körsbärstomater | |
Kyckling | ||
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
650 g | Kyckling Minutfilé | |
1 tsk | Rosmarin - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatisgratäng: Skala och skiva potatisen tunt. Skala och grovhacka vitlöken. Lägg potatis, vitlök, timjan, salt, svartpeppar, kycklingfond/buljong, grädde och mjölk i en kastrull. Koka potatisen på medelvärme ca 10 min. Rör om då och då så att den inte bränns vid.
Ta fram en ugnsplåt och lägg på ett bakplåtspapper. Häll över potatisen på plåten och strö över ost. Gratinera i ugn ca 15 min.
Tomatsallad: Skölj och halvera tomaterna och lägg i en skål. Tillsätt olja, balsamvinäger och basilika. Smaka av med lite salt och peppar.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med rosmarin, salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn filéerna ca 3 min på båda sidor på medelhög värme. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan. Servera kycklingen tillsammans med potatisgratäng och tomatsallad.
Rekvisita: Gerbera
Näringsvärde: 607 kcal, 46 g protein, 28 g fett, 41 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla