Rosmarinkyckling med potatisgratäng
Mari Bergman

Rosmarinkyckling med potatisgratäng

30 minEnkelt
418,10 kr
4 portioner50,37 kr per portion
Rosmarinkyckling med potatisgratäng, det kan man kalla lyxig snabbmat! Denna rätt lagar du till på nolltid och kommer garanterat att göra succé. Det går alldeles utmärkt att tillaga potatisgratängen i en ugnsfast form, men det går lite snabbare på en plåt. Tips, tina gärna kycklingen i kylen över natten kvällen innan.

Potatisgratäng
50 gRiven Gratängost
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskKycklingfond
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSalt Fint
0,5 tskTimjan - torkad
800 gPotatis
1 stBakplåtspapper
3 dlStandardmjölk
1 dlVispgrädde
Tomatsallad
1 krmSalt Fint
2 tskOlivolja
0,5 tskBasilika - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskBalsamvinäger
250 gKörsbärstomater
Kyckling
1 mskOlivolja
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
650 gKyckling Minutfilé
1 tskRosmarin - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatisgratäng: Skala och skiva potatisen tunt. Skala och grovhacka vitlöken. Lägg potatis, vitlök, timjan, salt, svartpeppar, kycklingfond/buljong, grädde och mjölk i en kastrull. Koka potatisen på medelvärme ca 10 min. Rör om då och då så att den inte bränns vid.

3

Ta fram en ugnsplåt och lägg på ett bakplåtspapper. Häll över potatisen på plåten och strö över ost. Gratinera i ugn ca 15 min.

4

Tomatsallad: Skölj och halvera tomaterna och lägg i en skål. Tillsätt olja, balsamvinäger och basilika. Smaka av med lite salt och peppar.

5

Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med rosmarin, salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn filéerna ca 3 min på båda sidor på medelhög värme. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan. Servera kycklingen tillsammans med potatisgratäng och tomatsallad.

Rekvisita: Gerbera

Näringsvärde: 607 kcal, 46 g protein, 28 g fett, 41 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell