Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biffar | ||
70 g | Gul lök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt Fint | |
500 g | Nötfärs | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Salvia - färsk | |
1 msk | Smör | |
Tillbehör | ||
1 st | Kvisttomater | |
360 g | Pitabröd | |
300 g | Majskolvar Fryst | |
0,5 st | Romansallat | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Rödlök | |
Fetaoströra | ||
1 st | Avokado | |
65 g | Citron | |
150 g | Fetaost | |
2 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 klyfta | Vitlök Färsk |
Sätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen om du vill grilla. Lägg fram majskolvarna att tina.
Biffar: Finhacka löken och salvia. Blanda med färsen och tillsätt ägg, salt och svartpeppar. Forma biffar och stek i en varm panna med lite smör eller lägg dem på grillen. Stek/ grilla på båda sidor tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen eller höj grillgallret och låt de bli klara på eftervärmen.
Dela majskolvarna i mindre bitar och värm i ugnen eller lägg på grillen.
Fetaoströra: Mixa samman avokado, yoghurt och citronsaft. Smula i fetaosten och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Skiva tomat, gurka och rödlök och lägg upp på ett fat tillsammans med salladsblad.
Värm pitabröden enligt anvisning på paketet. Skär av toppen på varje bröd och fyll med sallad, tomat, rödlök och burgare. Toppa med fetaoströran och servera med grillade majskolvar.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Majskolvar i Bitar Fryst 400g Garant
1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack