Gå vidare till huvudinnehåll
Kreolsk gryta med ris recept
Hemmakock

Kreolsk gryta med ris recept

1 tMedel
366,50 kr
4 portioner 67,20 kr per portion
Värmande köttgryta som trots sin snabba tillagningstid blir härligt mustig och god. Här samsas paprika, oliver, syltlök och cornichons med kött som korv och fläskfilé. Gör rätten i största grytan, samla familj och vänner kring bordet en mörk höstkväll och bara umgås och ät gott. Succén är given!

1 tskMejram
5 dlVispgrädde
200 gSyltlök
2 stRöd Paprika
1,5 mskVetemjöl
4 dlFullkornsris
1,5 tskSalt
200 gCornichons
1 klyftaVitlök
500 gFläskfile Färsk
1 krmSvartpeppar
1 dlSvarta oliver utan kärnor
1 mskSmör
150 gKabanoss
Instruktioner
1

Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt. Skär korven i bitar.

2

Koka den mängd ris du önskar enligt förpackningen.

3

Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver. Klyv de urkärnade oliverna.

4

Fräs snabbt korven i en stekgryta och ta upp den. Bryn därefter fläskfilén. Peppra, salta och krydda med mejram.

5

Pressa ner vitlök och strö över mjölet.

6

Lägg tillbaka korven och blanda ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och grädden. Koka grytan 5 min. Smaka av, späd eventuellt med lite gurkspad.

Bild:

Nurlan Emir