Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetarisk nachotallrik
Mari Bergman

Vegetarisk nachotallrik

30 minEnkelt
327,15 kr
4 portioner 37,45 kr per portion
En vegetarisk tacotallrik med hemmagjord tacokrydda, som lyxar till vardagen lite extra.

Tillbehör
1 stRödlök
0,5 stGurka
50 gMajskorn
200 gRiven Gratängost
400 gTacochips
3 dlGräddfil
200 gVanliga Tomater
0,5 stIsbergssallat
Tacofärs
1 tskStrösocker
1 klyftaVitlök Färsk
2 tskTorkad oregano
300 gVegetarisk Färs
1 mskTomatpuré
1 tskSalt
2 tskSpiskummin
1 mskOlivolja
400 gKidneybönor
3 tskPaprikakrydda
1 tskChilipulver
2 dlVatten
Instruktioner
1

Tillbehör: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen, skär gurka och tomat i små tärningar och skala och finhacka rödlöken. Häll av vätska från majsen och lägg upp allt i små skålar.

2

Tacofärs: Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chilipulver, oregano, socker och salt i en liten skål.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs vegfärsen tillsammans med kryddblandningen. Skala och pressa i 2 klyftor vitlök. Sila av och skölj bönorna under kallt vatten.

4

Tillsätt vatten, tomatpuré och bönor och låt det puttra ihop 2 min. Servera färsen på nachochips och toppa med ost, grönsaker och gräddfil.

Gratinera chips och färs med osten i ugnen och toppa sedan med sallad och gräddfil.

Näringsvärde: Kcal: 850 Fett: 36 g Protein: 43 g Kolhydrater: 80 g

Bild:

Linnea Swärd