Stekt kyckling med citron- och parmesanslungad broccoli
Mari Bergman

Stekt kyckling med citron- och parmesanslungad broccoli

15 minEnkelt
292,75 kr
4 portioner41,18 kr per portion
Snabblagad och supergod kyckling med riktigt god broccoli med smak av parmesan och citron. Passar utmärkt att äta tillsammans med pasta om man vill ha ett extra tillbehör.

Kyckling
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
650 gKyckling Minutfilé
Broccoli
75 gGrana Padano
2 stBroccoli Färsk
1 krmSalt Fint
0,5 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stRomansallat
1 krmSvartpeppar Malen
1 stCitron
Instruktioner
1

Kyckling: Tina kycklingen. Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen på båda sidor ca 2-3 min tills den har fått fin färg och är genomstekt.

2

Broccoli: Koka upp lättsaltat vatten till broccolin.

3

Dela broccolin i mindre buketter och skala och skär stammen i bitar. Koka dem lätt i ca 1 min.

4

Riv osten grovt på ett rivjärn. Skölj och riv skalet från 1 citron och skala och riv vitlöken. Blanda samman ost, citronskal och vitlök i en skål. Häll av vattnet från broccolin och vänd ner broccolin i ostblandningen. Pressa i 1/2 msk citronsaft och krydda med en nypa salt och peppar. Skölj och skär salladen i stora bitar. Lägg upp på ett fat och toppa med den ostslungade broccolin. Servera tillsammans med stekt kyckling.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 348 kcal, 47 g protein, 14 g fett, 6 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell