Gå vidare till huvudinnehåll
Brysselkål med parmesan och citron
Mia Troberg

Brysselkål med parmesan och citron

10 minEnkelt
86,90 kr
4 portioner 9,15 kr per portion
En klassiker på julbordet i ny version med smak av citron och parmesan.

1 mskSmör
0,5 stCitron
3 krmHavssalt
50 gParmesanost
400 gBrysselkål
Instruktioner
1

Koka brysselkålen så att den precis mjuknar, tar ca 3 minuter. Häll av vattnet.

2

Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs brysselkålen runt om så att den får en lite krispig yta.

3

Riv över citronskal och pressa över citronsaft. Rör om och häll över brysselkålen i en serveringsskål.

4

Riv över parmesan. Rör om försiktigt och smaka av med ordentligt med havssalt.

Näringsvärde: Energi (kcal) 540, Protein (g) 40, Fett (g) 20, Kolhydrater (g) 62

Bild:

Susanna Livijn Wexell