Gå vidare till huvudinnehåll
Brietårta med honungsrostade valnötter och färska fikon
Mari Bergman

Brietårta med honungsrostade valnötter och färska fikon

30 minEnkelt
201,35 kr
8 portioner 18,53 kr per portion
En riktig klassiker till glöggmyset. Välj gärna en rund brieost på 500 g och en rund brieost på 250 g för att få till en snygg tårta.

1 mskSmör
100 gValnötter
1 dlHonung Flytande
500 gRund brieost
4 stFikon Färska
250 gRund brieost
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Ställ den mindre osten på den större osten på en plåt med bakplåtspapper och värm osten i ugnen i ca 15-20 min.

2

Hetta upp smöret och fräs nötterna mycket lätt under omrörning. Tillsätt lite honung och blanda. Skär fikonet i tunna klyftor.

3

Fördela de stekta valnötterna och fikonklyftorna på brietårtan och ringla över ytterligare lite honung. Servera direkt.

Recept och styling Mari Bergman och Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir