Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Torkad oregano | |
1 st | Rödlök | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
1 dl | Vispgrädde | |
300 g | Skruvpasta | |
2 msk | Paprikakrydda | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 dl | Vatten | |
380 g | Kidneybönor | |
1,5 msk | Spiskummin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Cheddarost | |
300 g | Sojafärs |
Cheddarmakaroner: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilin. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs några minuter utan att det tar färg.
Tillsätt sojafärsen och krydda med paprikapulver, spiskummin och oregano. Stek på medelvärme några minuter. Tillsätt vatten och cocktailtomater. Låt puttra 5 minuter. Tillsätt grädde, bönor och ost och smaka av med salt och peppar.
Koka några minuter till och häll sedan i den kokta, varma pastan. Rör runt och dra bort från värmen. Låt stå några minuter så pastan får smak av såsen.
Näringsvärde: 667 kcal, 35 g protein, 25 g fett, 69 g kolhydrater.
Bild:
Stefan Mattsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria