Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sockerkaksbotten | ||
1 dl | Strösocker | |
4 st | Ägg | |
0,5 dl | Mjölk | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
75 g | Smör | |
2 tsk | Bakpulver | |
Garnering | ||
5 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Vaniljsocker | |
0,25 st | Mynta - färsk | |
1 kg | Jordgubbar Färska | |
Maräng | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
2 tsk | Rapsolja | |
4 st | Ägg | |
2 dl | Strösocker |
Värm ugnen till 150 grader. Separera äggulor och äggvitor i två bunkar.
Sockerkaksbotten: Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt, tillsätt äggulorna en i taget under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt mjölk och rör ihop till en jämn smet.
Maräng: Vispa äggvitorna tills det blir som mjuka toppar. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills sockret löst upp sig och du har en fast maräng.
Klä en långpanna med bakplåtspapper och pensla med ett tunt lager rapsolja.
Bred ut sockerkakssmeten tunt på papperet. Fördela marängen över sockerkakssmeten.
Grädda mitt i ugnen i 25 min. Ta av kakan från plåten och låt svalna.
Garnering: Vispa grädden med vaniljsockret. Dela tårtbotten i två delar med marängsidan uppåt. Fördela en tredjedel av grädde och skivade jordgubbar över den ena delen. Lägg den andra delen ovanpå och dekorera med resten av grädden, halverade jordgubbar och myntablad.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado