Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatisk glasnudelsallad med tofu
Mari Bergman

Asiatisk glasnudelsallad med tofu

30 minEnkelt
423,25 kr
4 portioner 33,04 kr per portion
Smakrik sallad med asiatisk touch. (Tastelines vegokasse v11 2016)

Glasnudelsallad
0,5 stMynta - färsk
0,5 stGurka
100 gCashewnötter Saltade
0,5 stPurjolök
0,5 stRomansallat
100 gGlasnudlar
0,5 stKoriander - färsk
250 gVanliga morötter
0,5 stBlomkål Färsk
Tofu
0,5 tskSirap Agave
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 mskBalsamvinäger
2 mskRapsolja
400 gTofu
2 mskJapansk soja
Dressing
0,5 tskSirap Agave
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskJapansk soja
2 mskRapsolja
1 mskFärsk ingefära
0,5 stLime
1 tskSesamolja
0,5 stChilipeppar Röd
Instruktioner
1

Tofu: Skär tofun i bitar. Blanda ihop vitlök, olja, soja, balsamvinäger och agavesirap i en skål och häll sedan marinaden i en plastpåse. Lägg ner tofubitarna i marinaden och låt de marinera ca 10 min.

2

Glasnudelsallad: Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.

3

Skölj och skär blomkålen i små buketter. Skala och strimla morötter. Skölj gurka, ta bort det vattniga och skär den i strimlor. Skölj och strimla purjolök och sallad. Skölj och finhacka koriander och mynta. Blanda samman allting i en skål.

4

Dressing: Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar. Blanda i en skål tillsammans med olja, sesamolja, soja, agavesirap och limesaft. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om ordentligt.

5

Tofu: Ta upp tofubitarna från marinaden. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek tofubitarna gyllene.

Servera glasnudelsalladen med den stekta tofun och cashewnötter på toppen.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 673 kcal, 17 g protein, 31 g fett, 76 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell