Kokospanerad spätta med mangosås och ris
Mari Bergman

Kokospanerad spätta med mangosås och ris

30 minEnkelt
284,20 kr
4 portioner35,95 kr per portion
Kokospanerad spätta med mangosås och ris är en favorit. Den krispiga spättan och den friska mangosåsen kompletterar varandra perfekt och kommer uppskattas av både stora som små. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
250 gMango Fryst
600 gRödspättafile
1 stLime
1 dlRiven kokos
150 gSugarsnaps
Från ditt skafferi
1 stÄgg
2 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja
0,5 tskSalt Fint
2 dlRis
2 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Värm ugnen till 100 grader. Tina mangon.

2

Tillbehör: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

3

Mangosås: Mixa samman tinad mango och saft från en 1/2 lime till en slät sås. Smaka av med lite salt.

4

Spätta: Salta och peppra fisken efter smak. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll kokosflingor i en annan tallrik. Vänd fisken först i ägget och sedan i kokosen. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda.

5

Hetta upp lite smör och olivolja i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och förvara i ugnen till servering.

6

Tillbehör: Skölj och skär sugar snaps på längden. Skölj och skär lime i klyftor.

7

Servera de kokospanerade spättafiléerna med mangosås, ris, sugar snaps och limeklyftor.

Näringsvärde: 579 kcal, 40 g protein, 19 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Anna Winér