Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
250 g | Mango Fryst | |
600 g | Rödspättafile | |
1 st | Lime | |
1 dl | Riven kokos | |
150 g | Sugarsnaps | |
Från ditt skafferi | ||
1 st | Ägg | |
2 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
2 dl | Ris | |
2 krm | Svartpeppar |
Värm ugnen till 100 grader. Tina mangon.
Tillbehör: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Mangosås: Mixa samman tinad mango och saft från en 1/2 lime till en slät sås. Smaka av med lite salt.
Spätta: Salta och peppra fisken efter smak. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll kokosflingor i en annan tallrik. Vänd fisken först i ägget och sedan i kokosen. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda.
Hetta upp lite smör och olivolja i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och förvara i ugnen till servering.
Tillbehör: Skölj och skär sugar snaps på längden. Skölj och skär lime i klyftor.
Servera de kokospanerade spättafiléerna med mangosås, ris, sugar snaps och limeklyftor.
Näringsvärde: 579 kcal, 40 g protein, 19 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Anna Winér
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria