Råstekt potatis- och morotsslantar med stekt fläskkarré och parmesankräm
Mari Bergman

Råstekt potatis- och morotsslantar med stekt fläskkarré och parmesankräm

40 minEnkelt
285,15 kr
4 portioner39,02 kr per portion
Rotfrukter i ugn med stekt karré och en ljuvlig parmesankräm.

1 mskMat & Bak Smör
0,5 tskSalt Fint
600 gFläskkarré Skivor
1 tskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
Potatis- och morötter
400 gPotatis Fast
300 gVanliga morötter
1 tskFlingsalt
1 mskOlivolja
Parmesankräm
100 gParmesanost
2 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt Fint
Sallad
2 tskOlivolja
1 tskVinäger
0,5 stIsbergssallat
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis- och morötter: Skala och skiva potatis och morot tunt. Använd en mandolin om du har. Lägg skivorna på en ugnsplåt och ringla över olja och salt efter smak. Blanda runt ordentligt med händerna och sätt in i ugnen i ca 25 min.

3

Parmesankräm: Finriv parmesanosten och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

4

Sallad: Skölj sallad och gurka. Skär salladen i mindre bitar och skär gurkan i skivor. Blanda samman och ringla över lite olja och vinäger.

5

Salta och peppra karréskivorna efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek köttet på båda sidor på medelhög- till hög värme tills de är helt genomstekta.

Servera kotletterna med potatis- och morotsslantar, sallad och parmesankräm.

Näringsvärde: 605 KCAL 49 G PROTEIN 26 G FETT 41 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd