Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
30 g | Ruccolasallat | |
0,5 dl | Balsamvinäger | |
0,5 dl | Olivolja | |
2 krm | Flingsalt | |
Småburgare | ||
85 g | Citron | |
1 msk | Olivolja | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsk | Flingsalt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Krämig sås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Flingsalt | |
2 dl | Vispgrädde | |
70 g | Soltorkade Tomater | |
1 st | Basilika - färsk | |
0,5 dl | Vatten | |
Till servering | ||
400 g | Tortiglioni |
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Börja med burgarna. Skölj citronen noga och riv av hälften av dess yttersta gula skal (spara sedan citronen till laxrätten). Skala vitlöksklyftorna. Blanda nötfärs med salt, peppar, citronskal och pressad vitlök till en smidig färs. Forma till 8-12 små biffar. Hetta upp en panna med smör eller olivolja och stek biffarna i 3-4 minuter på varje sida.
Hacka de soltorkade tomaterna i små bitar och hacka basilikabladen grovt. Tillsätt tomater och basilika till pannan tillsammans med vattnet och låt koka ihop. Tillsätt grädden och smaka ev. av med mer flingsalt och nymalen svartpeppar. Låt koka upp.
Arrangera ruccolasallden på ett serveringsfat. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.
Servera färsbiffarna med nykokt pasta, den krämiga såsen och rucolasallad.
Rucola, ruccola eller senapskål. Kärt barn har många namn. Salladsbladen odlades tidigare i Sverige under dess svenska namn, senapskål, men föll i glömska tills inträdet av den italienska matkulturen. Då lanserades den på nytt, men under namnet rucola. Förvirringen kring stavningen är dock stor och salladsbladen saluförs idag både som rucola och ruccola.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Basilika Kruka Stor EKO Klass1