Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfri lasagne
Esther Masus

Glutenfri lasagne

1 tEnkelt
417,20 kr
4 portioner38,67 kr per portion
Glutenfri lasagne med milda smaker som passar lika bra till vardag som till helg.

Lasagnelager
0,5 mskSmör
180 gGlutenfria Lasagneplattor
1 stZucchini
Ostsås
2,5 mskMajsstärkelse
150 gGoudaost
5,5 dlMjölk
0,5 tskSalt Fint
2 krmVitpeppar Malen
2 mskSmör
Köttfärssås
1 tskSalt Fint
800 gKrossade Tomater
4 mskTomatpuré
2 krmSvartpeppar Malen
100 gMorötter
500 gNötfärs
1 tskBasilika - torkad
2 mskRapsolja
1 dlRöda Linser Torkade
1 mskTorkad oregano
1 stGul lök
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skölj och skiva zucchinin i ca 0,5 cm tunna skivor och lägg ut på ett bakplåtspapper. Salta lätt så att zucchinin urvattnas lite.

3

Köttfärssås: Skala och finriv moroten. Skala och finhacka gul lök.

4

Häll i oljan i en rymlig gryta. Stek löken på medelhög värme tills den börjar mjukna. Tillsätt köttfärsen, krydda med salt och peppar. Låt bryna med löken tills färsen är genomstekt.

5

Krydda köttfärsen med tomatpuré, basilika och oregano.

6

Tillsätt krossade tomater, röda linser och morötter. Låt puttra under lock ca 10 min på svag värme. Rör om då och då så det inte bränns vid i botten. Smaka av med e.v. mer salt och peppar.

7

Ostsås: Vispa ut majsstärkelse med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och smöret. Koka upp under omrörning. Koka på svag värme en kort stund.

8

Blanda ner den rivna osten och smaka av med salt och vitpeppar.

9

Smörj ugnsformen med lite smör och lägg hälften av zucchiniskivorna som ett bottenlager. Täck zucchinin med ett lager av köttfärssås och lägg ut ett lager med lasagneplattor. Bred ut lite ostsås på plattorna och sedan ett lager med köttfärssås. Lägg på resten av zucchiniskivorna som ett lager och bred ut ett ostlager, lägg på ytterligare ett lager med köttfärssås och avsluta sedan med lasagneplattor som toppas med ostsås.

10

Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 35 min.

Låt lasagnen svalna något och servera med en grönsallad.

Bild:

Nurlan Emir