Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Coleslaw | ||
2 dl | Majonnäs | |
1 kg | Vitkål | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,25 st | Färsk timjan | |
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Äpple Golden Delicius | |
Rödlök | ||
1 msk | Balsamvinäger | |
2 msk | Strösocker | |
1 msk | Flytande Smör och Margarin | |
1 msk | Matolja | |
1 st | Rödlök | |
Burgare | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Älgfärs | |
4 msk | Riven Ost | |
1 krm | Salt Fint | |
1 msk | Smör | |
150 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
0,25 st | Färsk timjan | |
4 klyfta | Vitlök Färsk |
Burgare Skär älgkött och fläsk i mindre bitar. Hacka vitlöken. Plocka timjanbladen. Blanda älg, fläsk, vitlök och timjan. Salta och peppra. Låt allt ligga i frysen tillsammans med kvarnens delar 30–40 minuter så blir det enklare att mala. Mal blandningen en eller två gånger till önskad grovlek. Forma färsen till 8 ganska tunna, porösa burgare. De ska inte bli kompakta så använd lätta händer. Fördela osten på hälften av burgarna. Lägg på resterande burgare och tryck försiktigt ihop. Stek dem i smör några minuter på vardera sida.
Rödlök Skiva löken och stek den mjuk och glansig i olja och smör i en stekpanna. Tillsätt sockret och rör tills det löses upp. Häll i vinä- gern. Låt puttra ett par minuter. Ta av från värmen.
Coleslaw Kärna ur äpplet. Skiva kål och äpple tunt. Plocka timjanbladen. Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå 1 timme. Smaka av med salt och peppar. Dela bröden och grilla dem eller stek dem i pannan så att de får fin färg. Lägg ett lager coleslaw på hälften av bröden, sedan burgare, lök och resten av bröden.
Vill du skynda på kålen kan du knåda den mjuk med händerna eller ta hjälp av köksmaskinens blandare.
Bild:
Charlie Bennet
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
2 Älgfärs Fryst 400g Svenskt Gårdsvilt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant