Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
Köp hem | ||
1 kg | Sötpotatis | |
65 g | Färsk bladspenat | |
150 g | Fetaost | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
400 g | Falafel |
Värm ugnen till 225 grader.
Värm falafeln enligt anvisning, eller blanda falafelmixen med varmt vatten enligt anvisning på förpackningen.
Skala och klyfta sötpotatisen. Skala och riv vitlök. Blanda sötpotatisen med vitlök och 2 msk olja på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Salta och peppra efter smak och rosta i ugnen i ca 30 min.
Mixa fetaost, matyoghurt, honung och vit balsamvinäger i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Rulla bollar av falafelsmeten. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek falafeln runt om så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Lägg upp spenat på ett fat eller på tallrikar och toppa med rostad sötpotatis och falafel. Servera med fetaostkräm.
Bild:
Lina Eriksson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1