Laxtataki med mango- och chilidipp i gemsallad
Mari Bergman

Laxtataki med mango- och chilidipp i gemsallad

30 minEnkelt
511,45 kr
2 portioner72,68 kr per portion
Superfräsch och vacker rätt med sashimilax, picklad lök och mango- och chilidipp. Vår laxtataki passar precis lika bra att servera som förrätt som en lättare lunch. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
0,5 mskSesamfrö
100 gGemsallad
50 gBöngroddar
1 stAvokado
Picklad rödlök
1 krmSalt Fint
2 mskVatten
1 stLime
1 stRödlök
0,5 mskHonung Flytande
Mango- och chilidipp
1 stLime
0,5 stMynta - färsk
125 gMango Färsk
1 krmSalt Fint
0,5 stChilipeppar Röd
Laxtataki
180 gSashimilax
1 tskRapsolja
2 krmSalt Fint
1,5 tskSesamolja
2 krmChiliflakes
1 tskJapansk soja
Instruktioner
1

Picklad rödlök: Blanda finrivet limeskal, limesaft, honung, vatten och salt i en skål. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg ner i skålen med lagen. Låt dra medan du lagar resten av maten.

2

Laxtataki: Skiva laxen tunt och lägg på en tallrik. Blanda samman sesamolja, japansk soja, rapsolja, chiliflakes och salt. Häll marinaden över laxen och låt marinera i minst 15 min. .

3

Mango- och chilidipp: Skala och tärna mangon smått. Skölj och finhacka chili och mynta. Blanda samman i en skål och tillsätt rivet limeskal, limesaft och salt.

4

Tillbehör: Skölj salladsblad och lägg upp på ett fat. Skiva avokadon. Fyll salladsbladen med laxskivor, avokadoskivor, mango- och chilidipp, böngroddar och picklad rödlök. Toppa med lite sesamfrön. Ät och njut.

Bild:

Nurlan Emir