Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling i krämig Västerbottenssås med blomkålsstomp
Mari Bergman

Kyckling i krämig Västerbottenssås med blomkålsstomp

30 minEnkelt
352,20 kr
2 portioner 57,40 kr per portion
Lättlagad kyckling som serveras med krämig sås, haricots verts och blomkålsmos. Färdigt på 30 minuter. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Kyckling
1 dlMatlagningsgrädde
1 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
300 gFärsk kycklingfilé
50 gRiven Västerbottensost
2 krmSalt
0,5 tskDijonsenap
1,5 tskOlivolja
Blomkålsstomp
1 mskSmör
1 krmSalt
0,5 stBlomkål Färsk
0,5 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
75 gHaricot Verts Färsk
1 krmSalt
0,5 stPersilja - färsk
0,5 stCitron - Eko
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Blomkålsstomp: Dela blomkålen i buketter och koka mjuk i saltat vatten.

3

Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna som tål ugnsvärme med olja. Bryn kycklingfiléerna i ca 2-3 min/ sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta.

4

Tillsätt grädde, vatten, senap, salt och peppar och låt kycklingen puttra i såsen i ca 5 min. Strö över osten och sätt in kycklingen i ugnen i ca 5 min så att osten smälter och får färg.

5

Tillbehör: Skölj haricots vertsen och skär bort ändarna. Koka haricots vertsen i saltat vatten i ca 1 min. Häll av vattnet och tillsätt rivet citronskal och finhackad persilja till haricots vertsen.

6

Blomkålsstomp: Sila av kokvattnet från blomkålen och mosa ihop blomkålen med smör. Smaka av stompet med salt och peppar.

7

Servera den krämiga kycklingen med blomkålsstomp och haricots verts.

Näringsvärde: 480 kcal, 46 g protein, 27 g fett, 12 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir