Frasig lax med blomkål- och citrussallad
Mari Bergman

Frasig lax med blomkål- och citrussallad

20 minEnkelt
347,70 kr
2 portioner54,75 kr per portion
Smakrik och frasig lax som vänds i majsstärkelse och tikka masalakrydda innan den steks. Här serveras den med en fräsch sallad med blomkål, grapefrukt och avokado. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Lax
4 krmSalt Fint
250 gLaxfilé
1 mskKryddmix Tikka Masala
1 mskMajsstärkelse
0,5 mskOlivolja
Blomkål- och citrussallad
0,5 stGurka
1 stGrapefrukt
1 stAvokado
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stBlomkål
1 krmSalt Fint
1 stCitron
0,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Blomkål- och citrussallad: Skiva blomkålen tunt. Skala grapefrukten och skär ut filéer. Hyvla långa remsor av gurkan med en potatisskalare. Skär avokadon i skivor.

2

Fördela grönsakerna på tallrikar. Riv över citronskal och pressa över lite citronsaft. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

3

Lax: Skär laxfiléerna i kuber och krydda med salt. Blanda ihop majsstärkelse och tikka masalakrydda i en stor skål. Lägg ner laxkuberna i kryddblandningen och vänd runt ordentligt.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna krispiga runt om ca 1-2 min/sida.

5

Fördela laxen över blomkål- och citrussalladen. Klart att servera!

Näringsvärde: 497 kcal, 29 g protein, 31 g fett, 23 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir