Våfflad semmelbulle
Mari Bergman

Våfflad semmelbulle

10 minEnkelt
201,75 kr
4 portioner13,06 kr per portion
Semla på 10 minuter! Solbullar eller semmelbullar passar perfekt att göra semlor på om inte tiden finns till att baka egna från grunden. Att lägga bullarna i våffeljärnet är både gott och ett kul sätt att servera sin semla på. I receptet används sju st bullar varav en av bullarna används till att skära ut lock.

1 mskFlorsocker
3 dlVispgrädde
50 gMandlar
420 gBullar
4 stKardemummakärnor
100 gMandelmassa
4 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Vispa rumstempererad mandelmassa med 0,5 dl grädde fluffig med elvisp och fyll en spritspåse.

2

Vispa resterande mängd grädde krämig och luftig med elvisp och fyll en spritspåse.

3

Grovhacka mandlarna.

4

Värm ett våffeljärn.

5

Smält smör i järnet och våffla solbullarna. Skär den 7:e bullen i 6 rutor som används till lock.

6

Toppa solbullarna med mandelmassa, hackade mandlar och spritsa över grädde. Toppa med kardemumma från kvarn och lägg på ett lock. Sikta över florsocker, ät och njut.

Bild:

Susanna Blåvarg