Gå vidare till huvudinnehåll
Helgrillad lax med kummin och fänkål med dillig potatissallad
Mari Bergman

Helgrillad lax med kummin och fänkål med dillig potatissallad

30 minMedel
371,60 kr
4 portioner 74,28 kr per portion
Lax på grillen är ljuvligt gott och enkelt att lyckas med. Välj gärna en laxfilé med skinn och behåll skinnet när du grillar för att undvika att laxen fastnar i gallret. Servera med en god och lättlagad potatissallad med dill och spenat.

Potatissallad
0,5 stCitron - Eko
2 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar
65 gFärsk bladspenat
1 kgDelikatesspotatis
1 stDill - färsk
3 krmSalt
Romsås
200 gRomsås
Lax
600 gFärsk laxfilé
1 tskFänkål Krydda
0,5 stCitron - Eko
3 krmSvartpeppar
1 tskKummin
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Potatissallad: Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.

2

Lax: Lägg laxsidan på ett fat. Gnid in laxen med salt, peppar, fänkålsfrön och kumminfrön. Grilla den hela laxen med skinnsidan ned på utegrillen i ca 5 min. Lägg sedan på locket och låt laxen grilla klart i ca 15-20 min.

3

Potatissallad: Halvera den kokta potatisen. Grovhacka dillen och skölj spenaten. Blanda samman i en skål och tillsätt rivet citronskal, citronsaft och olja. Smaka av potatissalladen med salt och peppar.

4

Lax: Riv citronskal över den färdiggrillade laxen.

Servera laxen tillsammans med potatissallad och romsås.

Bild:

Nurlan Emir