Gå vidare till huvudinnehåll
Bönburgare med vita bönor & chilimajonnäs
GoGreen

Bönburgare med vita bönor & chilimajonnäs

30 minEnkelt
300,50 kr
4 portioner45,10 kr per portion
Goda bönburgare som serveras tillsammans med smakrik chilimajjo! Du kan enkelt justera styrkan på chilimajonnäsen genom att ta mer eller mindre sriracha. Receptet ger 4-6 bönburgare.

Bönburgare
760 gVita Bönor Naturella
4 mskPotatismjöl
2 mskOlivolja
0,5 tskSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 stChilipeppar Röd
Tillbehör
1 stTomater
50 gGroddar
0,5 stHuvudsallat
4 stHamburgerbröd
4 stAvokado
Chilimajonnäs
1,5 dlMajonnäs
1 mskSriracha
Instruktioner
1

Skölj och mixa sedan bönorna med mixerstav och blanda i finhackad chili, potatismjöl, salt och peppar. Forma till 4–6 burgare (beroende på önskad storlek) och lägg dem i frysen ca 30 min, då håller de ihop bättre vid grillning/stekning.

2

Pensla burgarna med olja och grilla eller stek dem ca 3–4 min/sida.

3

Blanda ihop chilimajonnäsen.

4

Gröp ur avokadoköttet och skär det i skivor.

Servera burgarna i hamburgerbröd med avokado, skott/groddar, tomat, sallad och chilimajonnäs.