Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Örtsås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 st | Dill - färsk | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Salt Fint | |
2 tsk | Pepparrot Färsk | |
Laxpytt | ||
1 krm | Salt Fint | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Rapsolja | |
0,5 st | Dill - färsk | |
75 g | Edamamebönor | |
0,5 st | Zucchini | |
0,5 st | Purjolök | |
200 g | Laxfilé | |
150 g | Potatis Fast | |
150 g | Palsternacka |
Laxpytt: Värm ugnen till 175 grader. Salta och peppra laxen efter smak. Lägg laxen i en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 10 min.
Skala och tärna potatis och palsternacka smått. Skölj och tärna zucchini smått. Skölj och finhacka purjolök och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn potatis och palsternacka runt om i ca 7 min så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Tillsätt zucchini, purjolök och vitlök och fräs ytterligare i ca 5 min. Skölj och finhacka dillen. Tillsätt dill och sojabönor och vänd runt. Smaka av med salt och peppar.
Örtsås: Blanda yoghurt med finhackad dill och riven pepparrot. Tillsätt rivet citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i kuber. Lägg upp pytten på tallrikar och toppa med laxkuber och ev extra riven pepparrot. Servera med örtsås.
Näringsvärde: 493 kcal, 29 g protein, 25 g fett, 33 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Laxfilé Fryst Lillängshamnen