Spaghetti med kronärtskocka och pinjenötter
Mari Bergman

Spaghetti med kronärtskocka och pinjenötter

15 minEnkelt
250,70 kr
2 portioner33,93 kr per portion
Lättlagad och fräsch rätt med färdig pesto och nyttig pasta gjord på bönor. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,26

100 gMarinerad Kronärtskocka
10 gPinjenötter
20 gParmesanost
40 gRuccolasallat
100 gBönpasta
1 krmSvartpeppar Malen
0,25 tskSalt Fint
50 gPesto Grön
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till pastan och koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Rosta pinjenötterna i en torr panna. Häll över pinjenötterna i en skål.

3

Sila av de mesta av oljan från kronärtskockorna och fräs sedan kronärtskockorna i stekpannan i 2 min.

4

Riv parmesanosten.

5

Sila av pastavattnet och blanda pastan med pesto, frästa kronärtskockor, ruccola och riven parmesanost på låg värme på plattan. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp pastan i skålar och toppa med rostade pinjenötter. Klart att servera!

Näringsvärde: 488 kcal, 13 g protein, 38 g fett, 20 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir