Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Ananassalsa | ||
| 0,5 st | Koriander - färsk | |
| 0,5 st | Ananas Färsk | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 0,5 st | Lime | |
| 0,5 st | Chilipeppar Röd | |
| 1 krm | Cayennepeppar | |
| 4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 4 st | Kycklingfile | |
| 150 g | Glasnudlar | |
| 2 msk | Farinsocker | |
| 1,5 msk | Olivolja | |
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingfiléerna i fyra delar och lägg i en bunke. Hacka vitlöken och fräs i oljan tills den blivit gyllengul. Ta bort från värmen och tillsätt farinsockret och cayennepeppar som får smälta lite ihop med vitlöken. Häll blandningen över kycklingen och blanda runt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek i ugn i ca 20 minuter.
Salsan: Skala och skär ananas i små bitar. Finhacka chilin. Lägg i en skål och pressa i lime och tillsätt riven ingefära. Smaka av med salt.
Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Servera med kyckling och salsa.
Näringsinnehåll:
Energi (kcal) 374,6
Protein (g) 29,5
Fett (g) 6,7
Kolhydrater (g) 47,8
Bild:
Linnea Swärd

269,50 kr /kg

33,95 kr /kg

319,00 kr /kg

42,02 kr /kg

238,00 kr /kg

99,95 kr /kg

107,80 kr /kg

49,90 kr /kg

31,95 kr

217,27 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l
