Gå vidare till huvudinnehåll
Jennie Walldéns Mango chutney-kyckling med chilibroccoli
Jennie Walldén

Jennie Walldéns Mango chutney-kyckling med chilibroccoli

2 tEnkelt
212,65 kr
4 portioner 31,37 kr per portion
Jennie Walldén, som gästade f.d. Tastelines matkasse, bjöd på en hel ugnsgrillad kyckling med smaker av vitlök, mango chutney och syrlig lime.

Kyckling
50 gSmör
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 kgKyckling Hel
0,5 stLime
2 mskRapsolja
1 mskJapansk soja
1 dlMango Chutney
2 klyftaVitlök Vanlig
Chilibroccoli
1 stRöd Paprika
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stBroccoli Färsk
0,5 stChilipeppar Röd
1 mskJapansk soja
Tillbehör
3 dlJasminris
Instruktioner
1

Kyckling: Sätt ugnen på 175°. Finriv vitlöken. Smält smör och rör sedan i mango chutney, vitlök, limesaft och soja. Gnid in kycklingen med glacen, även under skinnet. Lägg kycklingen i en så trång form som möjligt och täck med folie. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå i cirka 40 minuter. Ta därefter bort folien och låt stå i 30 minuter. Köttsaften ska vara genomskinlig om man sticker i kycklingen.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Chilibroccoli: Kärna ur och dela paprikan i bitar. Dela broccolin i buketter och skala och skär stjälkarna i stavar. Skiva vitlök och chilipeppar i tunna skivor. Stek paprikan på hög värme så den får lite färg. Tillsätt broccoli, vitlök och chili och låt fräsa i några minuter. Häll över ljus soja och låt fräsa i någon minut till.

4

Sås:Ta ut kycklingen ur ugnen. Häll av stekskyn i en liten kastrull och låt sjuda upp. Tillsätt crème fraiche och koka ihop till en krämig sås.

Servera kyckling, chilibroccoli och sås tillsammans med ris.

Näringsvärde: Kcal: 713 Fett: 33 g Protein: 51 g Kolhydrater: 50 g

Bild:

Daniel Ohlsson