Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 dl | Yoghurt Naturell | |
2 msk | Matolja | |
1,5 dl | Standardmjölk | |
1 st | Ägg | |
25 g | Jäst | |
7,5 dl | Vetemjöl | |
1 msk | Honung | |
1 tsk | Salt |
Lägg mjölet i en bunke, värm mjölken till 37grader. Vispa samman de övriga ingredienserna i en skål vid sidan av och slå det sedan över mjölet. Tillsätt den ljumna mjölken och knåda till en mjuk och följsam deg.
Täck över degen med en handduk och låt den jäsa i cirka 1 ½ timme. Knåda degen snabbt och dela den i 6 bitar. Arbeta ut bitarna till droppformade, tunna brödkakor och pensla dem med lite vatten. Lägg ut på plåtar som penslats med olja och låt bröden jäsa ytterligare 20 minuter. Grädda bröden i het ugn, 250C i 2-3 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg.
Bild:
Gunnar Nydrén
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt