Gå vidare till huvudinnehåll
Naanbröd
Kokbok

Naanbröd

2 tEnkelt
91,80 kr
6 portioner2,10 kr per portion
Naanbröd

1,5 dlYoghurt Naturell
2 mskMatolja
1,5 dlStandardmjölk
1 stÄgg
25 gJäst
7,5 dlVetemjöl
1 mskHonung
1 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Lägg mjölet i en bunke, värm mjölken till 37grader. Vispa samman de övriga ingredienserna i en skål vid sidan av och slå det sedan över mjölet. Tillsätt den ljumna mjölken och knåda till en mjuk och följsam deg.

2

Täck över degen med en handduk och låt den jäsa i cirka 1 ½ timme. Knåda degen snabbt och dela den i 6 bitar. Arbeta ut bitarna till droppformade, tunna brödkakor och pensla dem med lite vatten. Lägg ut på plåtar som penslats med olja och låt bröden jäsa ytterligare 20 minuter. Grädda bröden i het ugn, 250C i 2-3 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg.

Bild:

Gunnar Nydrén