Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
60 ml | Sesampasta | |
1 klyfta | Vitlök | |
60 ml | Citronjuice - råpressad | |
250 g | Kikärtor Kokta | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
30 ml | Olivolja, Extra Virgin | |
0,5 tsk | Spiskummin |
Se till att Tahinin är väl omrörd!
Mixa Tahini och citronjuice i 1 minut. Skrapa ned det som kladdat fast på sidorna av behållaren och mixa 30 sekunder till. Detta för att skapa en fluffig Tahini.
Tillsätt olivolja, spiskummin och salt samt pressa i en liten vitlöksklyfta. Mixa i 30 sekunder, skrapa ihop smeten och mixa 30 sekunder till eller till det är väl blandat.
Skölj av kikärtorna ordentligt, häll i hälften och mixa i en minut. Skrapa sidorna och botten på kärlet och häll i resterande kikärtor. Mixa till det blir en jämn smet; ca 1-2 minuter. Förmodligen är hummusen nu för tjock! Med mixern påslagen häll sakta i vatten till konsistensen blir perfekt (ungefär 2 - 3 matskedar).
Smaka av med salt, servera med olivolja och paprikapulver
Bild:
Joanne Gallagher
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini