Gå vidare till huvudinnehåll
Smörrebröd med frasig kolja och kaprismajonnäs

Smörrebröd med frasig kolja och kaprismajonnäs

45 minEnkelt
307,20 kr
4 portioner 46,18 kr per portion
Matigt bröd toppat med krispig sallad, panerad fisk och en smakrik majonnäs blir en festlig vårlunch. För en vegetarisk variant kan fisken bytas ut mot halloumi och/eller zucchini.

Kolja
1,5 dlStröbröd
400 gKoljafile
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 dlVetemjöl
1 krmSalt
1 stÄgg
1 mskSmör
Till servering
1 stSkivat rågbröd
1 stGräslök - färsk
1 stSalladsmix
Citron- och kaprismajonnäs
2 mskKapris
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stCitron
1 tskDijonsenap
0,5 dlCornichons
2 stÄgg
1,75 dlRapsolja
Instruktioner
1

Se till att ingredienserna till majonnäsen är rumstempererade (på så sätt minskar risken att den skär sig). Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet. Skär sedan citronen i klyftor. Finhacka kaprisen och cornichonerna. Finriv eller pressa vitlöksklyftan och lägg i en skål tillsammans med äggulor, dijonsenap och citronskal. Vispa ner rapsolja droppvis under konstant omrörning till det blir en krämig majonnäskonsistens. Rör ner kaprisen och corichonerna och smaka av med salt, peppar, citronsaft och eventuellt några droppar spad från kaprisen.

2

Förbered tre tallrikar; en med vetemjöl, en med lätt uppvispat ägg och en med ströbröd. Salta och peppra mjölet lätt.

3

Skär fisken i mindre bitar och panera genom att doppa först i mjölet, därefter i ägget och sist i ströbrödet.

4

Stek fisken gyllene i rejält med smör och olja. Låt rinna av på hushållspapper.

5

Skölj och torka salladen. Finskär gräslöken.

6

Toppa brödet med sallad, fisk, majonnäs och gräslök. Servera tillsammans med citronklyftor.