Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kolja | ||
1,5 dl | Ströbröd | |
400 g | Koljafile | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
1 krm | Salt | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Smör | |
Till servering | ||
1 st | Skivat rågbröd | |
1 st | Gräslök - färsk | |
1 st | Salladsmix | |
Citron- och kaprismajonnäs | ||
2 msk | Kapris | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Citron | |
1 tsk | Dijonsenap | |
0,5 dl | Cornichons | |
2 st | Ägg | |
1,75 dl | Rapsolja |
Se till att ingredienserna till majonnäsen är rumstempererade (på så sätt minskar risken att den skär sig). Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet. Skär sedan citronen i klyftor. Finhacka kaprisen och cornichonerna. Finriv eller pressa vitlöksklyftan och lägg i en skål tillsammans med äggulor, dijonsenap och citronskal. Vispa ner rapsolja droppvis under konstant omrörning till det blir en krämig majonnäskonsistens. Rör ner kaprisen och corichonerna och smaka av med salt, peppar, citronsaft och eventuellt några droppar spad från kaprisen.
Förbered tre tallrikar; en med vetemjöl, en med lätt uppvispat ägg och en med ströbröd. Salta och peppra mjölet lätt.
Skär fisken i mindre bitar och panera genom att doppa först i mjölet, därefter i ägget och sist i ströbrödet.
Stek fisken gyllene i rejält med smör och olja. Låt rinna av på hushållspapper.
Skölj och torka salladen. Finskär gräslöken.
Toppa brödet med sallad, fisk, majonnäs och gräslök. Servera tillsammans med citronklyftor.
1 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1