Gå vidare till huvudinnehåll
Pulled Oumph burgare med avokado, rödlökschutney och pommes
Mari Bergman

Pulled Oumph burgare med avokado, rödlökschutney och pommes

40 minEnkelt
336,50 kr
4 portioner 50,90 kr per portion
En helt magiskt god vegoburgare som kommer få vilken köttälskare som helst på fall. Här har vi använt oss av Pulled Oumph och det blev en succé.

Burgare
2 stAvokado
200 gHamburgerbröd
1 stKvisttomater
560 gVegetarisk Pulled
0,5 stRomansallat
Rödlökschutney
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskSirap Agave
1 tskSalt
1,5 mskVitvinsvinäger
2 dlVatten
3 stRödlök
1 krmNejlikor Malda
Pommes
1 mskOlivolja
700 gPotatis Fast
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pommes: Skölj och skär potatisen i pommesfritesstora bitar. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Rödlökschutney: Skala och skiva löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med kryddnejlika, salt, peppar, vatten, vinäger och agavesirap. Låt löken småputtra under lock ca 15 min. Lyft av locket de sista 5 minuterna.

4

Burgare: Värm Pulled Oumphen i lite olja i en panna på svag värme. Den bränns lätt så rör om med jämna mellanrum.

5

Skiva avokado och tomat och riv loss salladsblad.

6

Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.

7

Montering: Lägg ett salladsblad i botten av brödet, fortsätt med avokadoskivor, tomatskivor och en rejäl klick Oumph. Toppa med rödlökschutney. Servera tillsammans med pommes.

Näringsvärde: 581 kcal, 26 g protein, 26 g fett, 71 g kolhydrater.

Bild:

Asel Al Baldawi