Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chili con carne | ||
1 dl | Vatten | |
500 g | Blandfärs | |
2 tsk | Sambal Oelek | |
1 msk | Olivolja | |
380 g | Vita Bönor | |
740 g | Krossade Tomater | |
2 tsk | Spiskummin | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
200 g | Vanliga morötter | |
2 st | Rödlök | |
2 tsk | Salt | |
1 st | Kålrabbi | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
300 g | Persiljerot | |
Ostbröd | ||
1 tsk | Timjan - torkad | |
50 g | Smör | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
200 g | Baguette | |
75 g | Riven Ost |
Sätt ugnen på 175 grader.
Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter.
Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter.
Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer.
Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min.
Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla