Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biffar | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
Sås | ||
2 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Torkad oregano | |
370 g | Passerade Tomater | |
1 krm | Strösocker | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
400 g | Vanliga morötter | |
3 dl | Fullkornsris |
Sätt ugnen på 175 grader och koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Biffar: Lägg färsen i en bunke. Skala vitlöken och pressa ner i färsen. Tillsätt basilika, oregano, salt och svartpeppar. Forma biffar.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. Lägg över biffarna på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 10 min.
Sås: Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i pannan i fettet som finns kvar ca 1 min. Tillsätt oregano, balsamvinäger och tomatpuré och rör runt. Slå i passerade tomater och grädde i pannan och smaka av med socker, salt och peppar. Låt såsen koka ihop på svag värme. Finhacka basilika och tillsätt i såsen strax innan servering.
Tillbehör: Skala morötter och skölj gurkan. Skär morötter och gurka i stavar. Ta ut biffarna ur ugnen och slå över tomatsåsen.
Servera tillsammans med ris, morötter och gurkstavar.
Näringsvärde: Kcal: 557 Fett: 27 g Protein: 31 g Kolhydrater: 44 g
Bild:
Malou Fickling
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta