Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
1 tsk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
Spetskål | ||
1 msk | Olivolja | |
1 st | Spetskål | |
2 krm | Salt Fint | |
Tillbehör | ||
3 dl | Matvete | |
Lax | ||
500 g | Laxfilé Fryst | |
1 krm | Salt Fint | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Japansk soja | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Tina laxen.
Värm ugnen till 150 grader.
Spetskål: Dela spetskålen på längden i fyra lika stora delar. Smörj in vardera del med olivolja och krydda med salt. Lägg kålen på en ugnsplåt. Rosta i ugn i ca 30-40 min. Lägg hela chilipepparn som används till såsen på samma ugnsplåt bredvid kålen och rosta i ca 5-10 min.
Lax: Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Tillsätt soja och olja på laxen och gnid in ordentligt. Salta och peppra efter smak.
Stek laxen i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
Tillbehör: Koka matvete enligt anvisningarna på förpackningen.
Sås: Finhacka den ugnsrostade chilin (skrapa bort kärnorna om du vill ha en mildare sås, behåll kärnorna om du vill ha en stark sås). Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda creme fraiche med olivolja, salt, peppar, vitlök och den hackade chilin. Låt stå svalt i kylskåp till servering.
Spetskål: När laxen stekt klart kan du höja temperaturen på ugnen till 225 grader och rosta kålen några minuter så att den får en gyllenbrun yta på de yttersta bladen.
Servera laxen med den ugnsrostade spetskålen, matvete och chili-och vitlökssås vid sidan av.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 690 kcal, 33 g protein, 40 g fett, 45 g kolhydrater
Bild:
Linnea Flink
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Laxfilé Fryst 4x125g Lillängshamnen