Gå vidare till huvudinnehåll
Pulled pork nacho med mangosalsa och picklad rödlök
Mari Bergman

Pulled pork nacho med mangosalsa och picklad rödlök

30 minEnkelt
200,65 kr
2 portioner 72,56 kr per portion
Ny variant på en storfavorit! Toppa din nacho med pulled pork, fräsch mangosalsa och picklad rödlök. Magiskt gott! Det går utmärkt att förbereda den picklade rödlöken en dag i förväg och förvara i kylen.

Mangosalsa
1 stMango Färsk
125 gEdamamebönor
1 krmChiliflakes
0,5 stLime
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSalt
1 dlCreme Fraiche Naturell
185 gTortillachips
Picklad rödlök
1 stRödlök
1 krmSalt
1 dlVatten
2 mskVitvinsvinäger
0,5 stLime
1 mskStrösocker
Pulled pork
550 gPulled Pork
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Tina sojabönorna.

2

Pulled pork: Lägg köttet i en ugnsfast form och täck med folie. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken i tunna ringar och lägg i en skål.

4

Blanda saft från en 1/2 lime, vatten, socker, vinäger och salt i en kastrull och värm på spisen. Det behöver inte koka utan bara så att sockret löser upp sig. Slå lagen över löken och låt det dra till servering.

5

Mangosalsa: Skala och tärna mangon och skölj och finhacka persiljan. Blanda i en skål med sojabönorna och tillsätt rivet limeskal och limesaft från en 1/2 lime. Krydda med chiliflakes samt salt efter smak.

6

Pulled pork: Ta ut köttet ur ugnen och tillsätt den medföljande såsen. Mosa in såsen ordentligt i köttet med hjälp av en gaffel.

Lägg upp ½-1 påse nachochips på ett fat och fördela kött, mangosalsa, picklad rödlök och creme fraiche över. Ät och njut.

Näringsvärde: 753 kcal, 33 g protein, 44 g fett, 50 g kolhydrater

Bild:

Sofia Törnqvist