Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Salt Fint | |
1 tsk | Sesamolja | |
1,5 dl | Hoisinsås | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 st | Rödlök | |
200 g | Kycklingfile | |
3 msk | Sesamfrö | |
200 g | Färska champinjoner | |
120 g | Vattenkastanjer | |
100 g | Äggnudlar |
Strimla kycklingen, skär svampen i bitar och grovhacka löken. Hetta upp lite olja i en wok eller stekpanna, stek kycklingen tills den är gyllenbrun och genomstekt. Tag upp den och lägg åt sidan. Stek grönsakerna hastigt på hög värme. Tillsätt Hoisinsås och kyckling, låt det koka upp och smaka av med salt och vitpeppar.
Blötlägg nudlarna i varmt vatten i ca 15 minuter, dela försiktigt på dem och låt dem rinna av. Hetta upp lite olja (ej sesamolja) i en wok eller stekpanna och stek nudlarna tillsammans med sesamfrön. Tillsätt sesamolja när nudlarna är varma, smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skål och servera genast.
Bild:
Gunnar Nydrén
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Hoisinsås 455ml Flying Goose
1 Vattenkastanj hela Blue Dragon