Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling Hoisin med sesamnudlar
Hemmakock

Kyckling Hoisin med sesamnudlar

30 minEnkelt
350,25 kr
4 portioner32,38 kr per portion
Kyckling Hoisin med sesamnudlar

1 krmSalt Fint
1 tskSesamolja
1,5 dlHoisinsås
1 krmVitpeppar Malen
1 stRödlök
200 gKycklingfile
3 mskSesamfrö
200 gFärska champinjoner
120 gVattenkastanjer
100 gÄggnudlar
Instruktioner
1

Strimla kycklingen, skär svampen i bitar och grovhacka löken. Hetta upp lite olja i en wok eller stekpanna, stek kycklingen tills den är gyllenbrun och genomstekt. Tag upp den och lägg åt sidan. Stek grönsakerna hastigt på hög värme. Tillsätt Hoisinsås och kyckling, låt det koka upp och smaka av med salt och vitpeppar.

Blötlägg nudlarna i varmt vatten i ca 15 minuter, dela försiktigt på dem och låt dem rinna av. Hetta upp lite olja (ej sesamolja) i en wok eller stekpanna och stek nudlarna tillsammans med sesamfrön. Tillsätt sesamolja när nudlarna är varma, smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skål och servera genast.

Bild:

Gunnar Nydrén