Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling med parmesan- och citrondressad broccoli
Mari Bergman

Kyckling med parmesan- och citrondressad broccoli

20 minMedel
250,80 kr
2 portioner 48,44 kr per portion
Snabblagad och supergod kyckling med riktigt god broccoli med smak av parmesan och citron. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Kyckling
1 krmSvartpeppar
0,5 mskOlivolja
2 krmSalt
300 gFärsk kycklingfilé
Broccoli
1 krmSvartpeppar
80 gCitron, (0,5 st)
40 gParmesanost
180 gRomansallat, (1 st)
250 gBroccoli
1 krmSalt
0,5 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Kyckling: Tina kycklingen. Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen på båda sidor ca 2-3 min tills den har fått fin färg och är genomstekt.

2

Broccoli: Koka upp lättsaltat vatten till broccolin.

3

Dela broccolin i mindre buketter och skala och skär stammen i bitar. Koka dem lätt i ca 1 min.

4

Riv osten grovt på ett rivjärn. Skölj och riv skalet från 1 citron och skala och riv vitlöken.

5

Blanda samman ost, citronskal och vitlök i en skål. Häll av vattnet från broccolin och vänd ner broccolin i ostblandningen.

6

Pressa i 1/2 msk citronsaft och krydda med en nypa salt och peppar. Skölj och skär salladen i stora bitar. Lägg upp på ett fat och toppa med den ostslungade broccolin. Servera tillsammans med stekt kyckling.

Näringsvärde: 348 kcal, 47 g protein, 14 g fett, 6 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijin Wexell