Gå vidare till huvudinnehåll
Chili chicken bowl
Mari Bergman

Chili chicken bowl

40 minEnkelt
599,90 kr
4 portioner 70,76 kr per portion
En matig bowl med en blandning av varma och kalla grönsaker, smakrik kyckling, krispiga nötter och fräsch mango. En given hit!

Kyckling
1 stRöd Paprika
1 dlSweet Chili
0,5 stLime
1 krmSalt
1 mskRapsolja
0,5 stGul lök
0,5 tskChiliflakes
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskFärsk ingefära
1,5 mskJapansk soja
600 gKycklinglårfile
Topping
0,5 stGurka
100 gBöngroddar
125 gCashewnötter Saltade
1 stLime
1 krmSalt
125 gBroccoli
1 tskRapsolja
300 gMango Fryst
1 stKoriander - färsk
Rödkål
2 mskRapsolja
0,5 tskHonung Flytande
1 krmSalt
0,5 stLime
250 gRödkål
1 mskVit balsamvinäger
Quinoa
125 gGrönkål
0,5 mskRapsolja
1 krmSalt
3 dlQuinoa
Instruktioner
1

Tina mangon.

2

Quinoa: Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Fräs grönkålen i lite rapsolja så att den mjuknar. Blanda den kokta quinoan med grönkål och lite salt efter smak.

3

Kyckling: Skär kycklingen i bitar. Skala och klyfta löken och strimla paprikan. Skala och riv vitlök och ingefära.

4

Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Tillsätt lök, paprika, vitlök och ingefära och fräs samman några min.

5

Tillsätt soja, sweet chilisås och chiliflakes och låt puttra ihop 3-4 min. Pressa över limesaft och smaka av med salt.

6

Rödkål: Strimla rödkålen och blanda med olja, balsamvinäger, limesaft och honung. Smaka av med lite salt.

7

Topping: Dela broccolin i buketter. Koka i saltat vatten i ca 30 sek. Blanda de kokta broccolibuketterna med olja och en nypa salt.

8

Hyvla långa remsor av gurkan med en potatisskalare. Skölj böngroddarna. Grovhacka cashewnötterna.

9

Lägg quinoablandningen i botten av en djup tallrik. Lägg alla tillbehör runt om och toppa med chilikyckling, koriander och limeklyftor.

Styling: Carina Hejde & Mari Berman

Näringsvärde: 743 kcal, 44 g protein, 34 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir