Gå vidare till huvudinnehåll
Mandelkakor med saffran
Mari Bergman

Mandelkakor med saffran

40 minEnkelt
126,35 kr
1 portion75,15 kr per portion
Ljuvliga mandelkakor med smak av saffran och citron passar perfekt att baka till julens alla stunder. Originalreceptet ger ca 22-24 st kakor.

0,5 gSaffran
1,25 dlStrösocker
250 gMandelmjöl, (5 dl)
1 tskVaniljsocker
1 dlFlorsocker
2 mskCitron
2 stÄgg
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

2

Separera äggvitorna från äggulorna.

3

Blanda saffran med 1 msk citronsaft i en liten skål.

4

Blanda samman mandelmjöl, socker, vaniljsocker, äggvitor, rivet citronskal och saffransblandningen i en stor bunke.

5

Vispa samman med en elvisp tills smeten är jämn.

6

Häll florsocker i en djup tallrik. Forma smeten till bollar och rulla dem sedan i florsockret. Lägg bollarna på plåten. Kakorna flyter inte ut så det går att lägga dem ganska tätt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Bild:

Susanna Blåvarg