Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Citronsmör | ||
1 krm | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
1 msk | Citronjuice - råpressad | |
55 g | Smör | |
Grönt mos | ||
30 g | Smör | |
1 krm | Salt | |
220 g | Broccoli Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Ägg | |
1 tsk | Salt | |
300 g | Färsk laxfilé | |
0,25 tsk | Svartpeppar Malen | |
0,25 st | Gul lök | |
1 msk | Smör |
Sätt ugnen på 120 grader. Ta fram smöret till citronsmöret så att det hinner bli rumsvarmt.
Skär fisken i kuber eller bitar. Riv eller finhacka den gula löken. Lägg lax och lök tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare.
Laxbugare: Mixa cirka 30–45 sekunder tills det blir en grov färs. Kör inte för länge för då kan biffarna bli för kompakta.
Forma 6-8 platta burgare och stek 4-5 minuter på varje sida på medelhög värme i rikligt med smör eller olja.
Efterstek i ugnen medan du gör resten av rätten.
Grönt mos: Ansa och dela broccolin i buketter. Ta gärna med stammen, hackad i mindre bitar.
Koka i rikligt med lättsaltat vatten några minuter tills broccolin är mjuk men fortfarande har visst tuggmotstånd. Häll av vattnet. Mixa samman med smör till ett mos.
Citronsmör: Lägg smöret och citronsaften i en skål och vispa ett par minuter med elvisp. Smaka av med salt och nymalen peppar om du vill.
Servera direkt till laxburgarna och moset.
Tips: Smaksätt gärna burgarna med vitlök, chili, färska eller torkade örtkryddor.
: Smaksätt gärna burgarna med vitlök, chili, färska eller torkade örtkryddor.
Bild:
Jarda Zaoral
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria