16. The L-burger
8W Training

16. The L-burger

30 minEnkelt
311,80 kr
2 portioner64,44 kr per portion
Laxburgare med grönt mos och citronsmör.

Citronsmör
1 krmFlingsalt
1 krmSvartpeppar Hel
1 mskCitronjuice - råpressad
55 gMat & Bak Smör
Grönt mos
30 gMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
220 gBroccoli Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stÄgg
1 tskSalt Fint
300 gFärsk laxfilé
0,25 tskSvartpeppar Malen
0,25 stGul lök
1 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 120 grader. Ta fram smöret till citronsmöret så att det hinner bli rumsvarmt.

2

Skär fisken i kuber eller bitar. Riv eller finhacka den gula löken. Lägg lax och lök tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare.

3

Laxbugare: Mixa cirka 30–45 sekunder tills det blir en grov färs. Kör inte för länge för då kan biffarna bli för kompakta.

4

Forma 6-8 platta burgare och stek 4-5 minuter på varje sida på medelhög värme i rikligt med smör eller olja.

5

Efterstek i ugnen medan du gör resten av rätten.

6

Grönt mos: Ansa och dela broccolin i buketter. Ta gärna med stammen, hackad i mindre bitar.

7

Koka i rikligt med lättsaltat vatten några minuter tills broccolin är mjuk men fortfarande har visst tuggmotstånd. Häll av vattnet. Mixa samman med smör till ett mos.

8

Citronsmör: Lägg smöret och citronsaften i en skål och vispa ett par minuter med elvisp. Smaka av med salt och nymalen peppar om du vill.

Servera direkt till laxburgarna och moset.

Tips: Smaksätt gärna burgarna med vitlök, chili, färska eller torkade örtkryddor.

: Smaksätt gärna burgarna med vitlök, chili, färska eller torkade örtkryddor.

Bild:

Jarda Zaoral