Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Glutenfri tortilla | ||
40 g | Mandelmjöl | |
0,5 msk | Kokosolja | |
60 ml | Vatten | |
0,5 st | Ägg | |
0,5 krm | Salt | |
1,5 msk | Fiberhusk | |
Grönsaker | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Balsamvinäger | |
200 g | Gurka | |
1 st | Salladsmix | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 st | Tomater | |
0,5 krm | Salt | |
1 msk | Garam Masala | |
30 g | Gul lök | |
260 g | Högrev |
Laga hemma: Strimla löken fint. Lägg kryddor, salt, lök och kött i slow-cookern.
Tillaga på låg värme i åtta timmar. Ta upp köttet och dra sönder det med två gafflar. Lägg tillbaka köttet och blanda väl med löken och kryddorna. Ps. Laga för gudskull för fler än 1 person på en gång om du gör långkok hemma. Koka i ytterligare två timmar för att kryddorna ska tränga in ordentligt i köttet.
Glutenfri tortilla: Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en skål.
Tillsätt ägg och blanda ordentligt. Häll i vatten (eller osötad tomatsås) och arbeta till en fast deg. Låt svälla ett par minuter. Forma till bollar och kavla dem tunt mellan två oljade bakplåtspapper. Hetta upp en stekpanna med kokosolja i och stek bröden på båda sidor.
Grönsaker: Strimla grön sallad. Skiva tomat och hacka gurka.
Blanda med olja och vinäger. Smaksätt med salt och peppar efter smak.
Bild:
Jarda Zaoral
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar