Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
2 msk | Balsamvinäger | |
400 g | Svarta Bönor | |
2 msk | Olivolja | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
0,5 st | Rödlök | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
75 g | Fetaost | |
Tillbehör | ||
100 g | Färskost Naturell | |
300 g | Baguette | |
Soppa | ||
2 msk | Tomatpuré | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
800 g | Körsbärstomater Konserverade | |
1 krm | Salt | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Strösocker | |
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Balsamvinäger | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
5 dl | Vatten |
Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.
Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Slå på balsamvinäger och tomatpuré och rör runt. Tillsätt tomaterna, vatten, buljong, socker och basilika. Låt soppan stå och puttra på svag värme i ca 10-15 min.
Topping: Sila av bönorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten. Lägg bönorna i en bunke. Finhacka soltorkade tomater och skala och finhacka rödlök. Blanda ner i bunken med bönorna. Smula ner fetaost och tillsätt olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
Värm brödet enligt anvisning på förpackningen.
Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer.
Servera soppan med en klick topping i och bröd med färskost vid sidan om.
Näringsvärde; 555 kcal 20 g protein 24 g fett 59 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia