Gå vidare till huvudinnehåll
Bönchili med mjukt bröd
Mari Bergman

Bönchili med mjukt bröd

30 minEnkelt
157,20 kr
4 portioner26,82 kr per portion
Välsmakande och mild bönchili, med smak från söta morötter, balsamvinäger och het chili. Servera med varma bröd och tillsätt extra chiliflakes för extra hetta.

Topping
75 gValnötter
0,5 stBasilika - färsk
Bönchili
400 gKörsbärstomater Konserverade
0,5 stChilipeppar Röd
1 mskGrönsaksbuljong
1 mskTomatpuré
1 tskPaprikakrydda
760 gBlandade bönor
1 tskTorkad oregano
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
300 gMorötter
2 klyftaVitlök Vanlig
2 krmCayennepeppar
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
2 mskBalsamvinäger
2 dlVatten
1 stPaprika
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Bönchili: Skala och hacka lök och vitlök . Skölj och finhacka chili och skölj och tärna paprika. Skala och skär morötter i lite större bitar.

3

Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök och chili med paprikapulver, oregano och cayennepeppar i några minuter. Tillsätt paprika och morötter och låt fräsa i ytterligare 3-4 minuter.

4

Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt konserverade cocktailtomater, vatten och grönsaksbuljong. Låt puttra i ca 10 minuter. Tillsätt avrunna bönor och puttra ytterligare 5 min. Smaka av grytan med salt och peppar.

5

Topping: Skölj och hacka basilikan och hacka valnötterna grovt.

6

Tillbehör: Värm brödet i ugnen enligt anvisningar på förpackningen. Strö över den hackade basilikan och valnötterna över chilin innan servering.

Servera bönchilin med det varma brödet.

Näringsvärde: 643 kcal. 25 g protein, 21 g fett, 79 g kolhydrater.

Bild:

Emma Mattsson