Krämig blomkålspasta med krispig kyckling- och svamptopping
Mari Bergman

Krämig blomkålspasta med krispig kyckling- och svamptopping

30 minEnkelt
190,55 kr
4 portioner31,62 kr per portion
Vem älskar inte pasta? I denna rätt serverad med en krämig sås på blomkål som görs på sojagrädde samt en krispig topping. Mums! Tips, Färdig rätt håller sig bra i kylen ca 3 dagar. För att göra rätten glutenfri, använd glutenfri pasta.

Tillbehör
200 gKycklingbacon
1 mskOlivolja
400 gSpaghetti
Blomkålssås
0,5 klyftaVitlök Vanlig
0,25 tskSalt Fint
0,25 stBlomkål Färsk
1,5 dlSoyabaserad matlagning
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlVatten
0,5 stCitron
1 mskOlivolja
Svampfräs
250 gFärska champinjoner
0,5 stPersilja - färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stCitron
1 krmSalt Fint
1 stGul lök
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Blomkålssås: Skölj och dela blomkålen i mindre buketter och skala och grovhacka vitlöken. Fräs hastigt i lite olja i en kastrull. Tillsätt sojagrädde, vatten, salt och peppar och låt sjuda under lock i ca 10 min tills blomkålen är mjuk.

2

Tillbehör: Strimla baconet och stek det knaprigt i en panna med lite olja. Lägg över på en tallrik medan du gör svampfräset.

3

Svampfräs: Putsa champinjonerna och skär i kvartar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna några minuter.

4

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Svampfräs: Skölj och finhacka persilja och skölj och riv citronskal. Blanda ner i svampfräset och smaka av med salt och peppar.

6

Blomkålssås: Mixa blomkålen till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Pressa i citronsaft av en 1/2 citron och smaka av med salt och peppar. Sila av pastavattnet och blanda pastan med blomkålssåsen. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med svampfräset och krispigt bacon.

Näringsvärde: 516 kcal, 22 g protein, 18 g fett, 63 g kolhydrater

Bild:

Anna Winer