Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Raggmunk | ||
1 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
700 g | Potatis Fast | |
2 msk | Olivolja | |
4 msk | Vetemjöl | |
4 st | Ägg | |
3 dl | Standardmjölk | |
240 g | Bacon Skivat | |
4 msk | Rårörda Lingon | |
Kålsallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
400 g | Vitkål | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt |
Raggmunk: Sätt ugnen på 100 grader. Skala potatisen och riv dem grovt på ett rivjärn. Blanda ihop äggen med mjölk och vetemjöl. Tillsätt salt och svartpeppar. Blanda ner den rivna potatisen i äggsmeten.
Hetta upp en panna med olja och stek stora eller små raggmunkar. Gör du stora kan du ta hjälp av en tallrik när du ska vända sida. Förvara raggmunkarna i en ugnsfast form i ugnen så håller de värmen bra.
Kålsallad: Strimla vitkålen tunt, använd en mandolin, osthyvel eller skiva tunt med en kniv. Lägg kålen i en skål och tillsätt balsamvinäger, olja och en nypa salt och peppar.
När raggmunkarna är klara steker du baconet knaprigt i pannan utan fett. Lägg över baconet på lite hushållspapper strax innan servering för att få bort överflödigt fett.
Servera dina raggmunkar med bacon, kålsallad och rårörda lingon.
Näringsvärde: Kcal: 793 Fett: 34 g Protein: 32 g Kolhydrater: 83 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Rårörda Lingon 660g Björnekulla